Prvá výzva na žiadosti o príspevok na rodinné domy s takmer nulovou potrebou energie je na svete. Ako podať žiadosť?

dotácia na drevodomy

Život na Slovensku má aj mnoho výhod. Okrem iných je to aj tá, s ktorou máme osobné skúsenosti, a síce dotácia na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie. Pretože takéto domy sú ekologické, Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky sa rozhodlo ponúknuť na ne nevratné príspevky.

Aké podmienky treba splniť, ak chcete získať príspevok?

Ak chcete požiadať o dotáciu na svoj nový ekologický rodinný dom, podmienok na jej získanie nie je veľa. Dôležité je, aby mal dom minimálne požiadavky na spotrebu energií a jeho primárna energia je v energetickej triede A0.

Dom pritom musí byť oficiálne určený na bývanie, jeho celková podlahová plocha nemôže byť väčšia ako 200 m2, musí sa nachádzať na území Slovenskej republiky a musí byť skolaudovaný po 31. decembri. 2014. Dotáciu tak môžete získať aj spätne na domy postavené po tomto dátume.

Timberhouse_modulovy-dom-Z1_vizualizacia-interier-1 (1)
interiér modulového domu TIMBERHOUSE

Aj na dom od nás môžete získať dotáciu

Domy Timberhouse, či už ide o drevodomy alebo o modulové domy, sa pri vhodne zvolenej izolácii a spôsobe vykurovania pohybujú v rozpätí energetických tried A1 a A0, vďaka čomu je možné splniť podmienky pre získanie príspevku. Dom by mal využívať energiu z obnoviteľných zdrojov, o čo sa tiež vieme postarať. Váš nový domov tak bude pripravený nielen na prítomnosť, ale aj na budúcnosť.

Žiadosť o dotáciu je možné podať aj elektronicky. Systém vám následne vygeneruje listinnú podobu dokumentu, ku ktorému priložíte potrebné prílohy (kolaudačné rozhodnutie, projektovú dokumentáciu, fotodokumentáciu) a do 10 dní predložíte Ministerstvu dopravy a výstavby SR. Pozrite si aj vzor Žiadosti o poskytnutie príspevku. Nezabúdajte, že žiadosť môžete podať aj na už skolaudovaný dom. Bude nám cťou s vami absolvovať konzultáciu, v rámci ktorej vám radi odporučíme správne riešenie presne pre vás. Stačí nám zavolať alebo napísať.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach alebo e-mailom.

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail

Nepremeškajte ani článok!

Prihláste sa na odber najnovších článkov o drevostavbách a modulových domoch.

Výborne!

Najnovšie články budete odteraz dostávať priamo do mailovej schránky.

nový blogový článok