5 dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre drevodom

Drevené montované domy sú u nás ešte pomerne novým, no zároveň čoraz obľúbenejším pojmom spájajúcim sa s moderným bývaním. Už na prvý pohľad pôsobia atraktívne a štýlovo, a preto sa stále častejšie stávajú voľbou najmä mladých rodín. Ich moderný vzhľad je však len jednou z mnohých výhod, ktorými drevodomy oplývajú.

1. Zdravý ako buk

Pri výbere bývania je dôležité prihliadať aj na zdravotnú stránku. Drevo je z tohto pohľadu absolútne ideálnym prírodným materiálom, ktorý má množstvo zdraviu prospešných vlastností. Vďaka svojej unikátnej štruktúre dokáže drevo pohlcovať škodlivé látky, prijímať vlhkosť a následne ju v prípade potreby uvoľňovať do suchého prostredia, čo môže pomôcť najmä alergikom či astmatikom. Obyvatelia drevodomu ocenia aj príjemnú arómu, ktorú tvoria postupne sa uvoľňujúce silice. V neposlednom rade je drevo upokojujúcim prírodným materiálom, pozitívne vplývajúcim aj na psychické zdravie.

2. Ticho, teplo, sucho

Drevo ako stavebný materiál má také nespočetné množstvo pozitívnych vlastností, že ak by sme chceli vymenovať všetky, museli by sme tejto téme venovať samostatný článok. Avšak tie najvýznamnejšie nám nedá aspoň v skratke nespomenúť. Stavby z dreva sa vyznačujú výbornými akustickými a tepelnoizolačnými vlastnosťami. Drevodomy sú technologicky skonštruované tak, aby bola zabezpečená zvuková izolácia i tzv. kroková nepriezvučnosť. Zároveň, ako sme už spomenuli v predchádzajúcom bode, vďaka použitiu dreveného materiálu je dom priedušný, nedrží v sebe vlhkosť a udržuje optimálnu teplotu.

3. Z lásky k prírode

Asi nie je ani veľmi potrebné poukazovať na fakt, že keďže drevo pochádza z prírody, je voči nej aj najšetrnejšie. Drevo je jednak trvalo obnoviteľným zdrojom a zároveň aj produkty z neho, v tomto prípade drevené moduly, majú udržateľný charakter. Pozitívny dopad na životné prostredie má aj fakt, že drevené stavby je možné ľahšie a ekologicky zlikvidovať a mnohé ich časti sa dokonca recyklujú a dajú znova použiť. Drevo je bezkonkurenčne najekologickejší materiál, ktorý počas svojho života pohltí viac emisií, ako sa pri stavbe drevodomu vyprodukuje.

drevodom TIMBER 11
drevodom TIMBER 11

4. Nadčasová krása

Drevené domy stavali už naši dávni predkovia a dnes opäť aj vďaka svojmu atraktívnemu a nadčasovému vzhľadu naberajú na popularite. Krása dreva jednoducho nikdy nevyjde z módy. Drevo je vysoko estetický a vizuálne atraktívny materiál, ktorý ponúka nekonečné množstvo možností tvorivého využitia. Je tvarovateľné, formovateľné, ohýbateľné, má obrovské množstvo farieb, vôní, textúr a unikátnych štruktúr. Navyše, v súčasnosti ponúka možnosť vytvoriť moderné stavby odrážajúce súčasné trendy v architektúre.

5. Keď peniaze nerastú na stromoch

Poslednou, ale ani zďaleka nie najmenšou výhodou drevodomov je ich ekonomická stránka. Drevené montované domy, aké vyrábame aj my v Timberhouse, sa zhotovujú odlišnými procesmi ako murované domy, ktoré šetria čas, pracovnú silu i finančné prostriedky, a preto sú i cenovo dostupnejšie. Vstupné náklady na ich výrobu i použité materiály sú taktiež lacnejšie, čo robí z drevodomov finančne najrentabilnejšiu možnosť bývania.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach alebo e-mailom.

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail

Nepremeškajte ani článok!

Prihláste sa na odber najnovších článkov o drevostavbách a modulových domoch.

Výborne!

Najnovšie články budete odteraz dostávať priamo do mailovej schránky.

nový blogový článok