Využitie modulového domu: Ako sa dá použiť?

Modulové domy sa skladajú, ako napovedá aj ich názov, z niekoľkých prefabrikovaných modulov. Jednotlivé moduly sú vyrobené na jednom mieste a buď v celku alebo po častiach prepravené priamo na miesto, kde majú spolu vytvoriť budovu. Dajú sa všemožne spájať a kombinovať, čo je ich úžasnou výhodou. Vďaka tomuto systému si jednoducho a za relatívne málo peňazí dokážete vytvoriť krásne a funkčné stavby.

Využitie nájdu v medicíne

Aj taký náročný segment, akým je zdravotníctvo, dokáže ťažiť z výhod modulárnych domov. Preto sa moduly často používajú napr. na krátkodobé rozšírenie kapacity nemocnice alebo na lacnejšie trvalé dostavby existujúcich stavieb. Takéto stavby sú mimoriadne obľúbené najmä v horších podmienkach rozvojových krajín. Zaujímavé ale je, že modulové stavby sa dajú vybaviť prakticky čímkoľvek – od odvetrávania a klimatizácie, až po odhlučnené steny.

Modulové domy sa uplatnia aj v školstve

Myslíme si, že aj na Slovensku svitá modulovým domom v školstve na lepšie časy. Bežné budovy sa dlho stavajú a problémy je treba riešiť promptne. S modulovými stavbami dokáže obec rýchlo navýšiť miesta pre nových študentov a dokonca aj postaviť úplne novú školu či škôlku. To všetko s minimálnymi nákladmi.

modulový dom Timberhouse
modulový dom Timberhouse

V modulovom dome sa skvelo býva

Vďaka novým materiálom a dnešnej technológii pre vás dokážeme vyskladať prakticky akýkoľvek dom – od malého bungalovu až po luxusnú vilu. To všetko z prefabrikovaných panelov. Výhodou je, že ak máte dostačujúci pozemok, váš dom si môžete priebežne v čase zväčšovať podľa toho, ako sa bude rozširovať vaša rodina.

Timberhouse business modul
kancelársky modul Timberhouse

Ak napr. bývate v okolí Bratislavy a štvú vás zápchy, nie je nič ľahšie ako si na pozemku postaviť vlastnú, od domu oddelenú, kanceláriu. Modulové domy sú skvelým riešením aj vtedy, ak si chcete na pár mesiacov otvoriť pop-up obchod, napr. s plavkami v letnej sezóne. Fantázii sa tu medze rozhodne nekladú. 🙂 Napíšte nám a zistite o modulových domoch viac. Radi vám poradíme.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach alebo e-mailom.

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail

Nepremeškajte ani článok!

Prihláste sa na odber najnovších článkov o drevostavbách a modulových domoch.

Výborne!

Najnovšie články budete odteraz dostávať priamo do mailovej schránky.

nový blogový článok