Najväčšie výhody modulových domov

modulový dom TIMBERHOUSE

Plánujete nové bývanie a páči sa vám predstava modulového domu? Máme pre vás niekoľko dôvodov, prečo je rozhodnutie pre tento typ domu tým správnym rozhodnutím. Modulové domy oplývajú množstvom výhod nie len pre vás, ale napríklad aj pre životné prostredie.

Výhodne namodulované ceny

Jednou z najväčších výhod a najsilnejších argumentov pre stavbu modulárneho domu je predovšetkým cena. V porovnaní s murovanými domami sa ceny modulárnych domov trvalo pohybujú na nižšej hladine, a to najmä vďaka optimalizácii výrobného procesu a vstupných nákladov na stavbu. Navyše, vďaka dobrým termoizolačným vlastnostiam materiálov používaných pri stavbe modulových domov ušetríte aj na nákladoch na vykurovanie a v lete, naopak, nedochádzka k nadmernému prehrievaniu.

Bývanie raz, dva

Už sa neviete dočkať nového bývania? Modulové domy sú vďaka výraznej miere prefabrikácie a špeciálnym stavebným postupom postavené neporovnateľne rýchlejšie ako murované. Od základov až po zastrešenie trvá stavba modulárneho domu v priemere len 3 mesiace. Pričom, samozrejme, aj tu platí staré dobré „čas sú peniaze“, takže čím rýchlejšie je váš dom postavený, tým menšie sú náklady na stavbu.

Timberhouse_modulovy-dom_vizualizacia-4

Vyskladaný podľa vašich predstáv

Modulárne domy to už majú vo svojom názve – môžete si ich „namodelovať“ podľa vlastných preferencií. Jednotlivé moduly sú navrhnuté tak, aby na seba plynule nadväzovali a dali sa voľne kombinovať. Je možné ich spájať či dodatočne pristavovať. Dispozíciu, použité materiály, prípadne iné detaily modulu si môžete upraviť tak, aby dom dokonale vyhovoval vašim požiadavkám a spĺňal vaše predstavy.

Modulové bývanie je eko

Najčastejšie používaným materiálom na výstavbu modulového domu je drevo. Okrem toho, že drevo má výborné tepelnoizolačné a akustické vlastnosti, ide o obnoviteľný materiál s dlhou životnosťou. Stavba modulového domu je navyše energeticky výrazne menej náročná než stavba bežného domu. A ako sme už spomínali vyššie, energiu ušetríte aj vďaka zníženej potrebe vykurovania pri použití drevených modulov.

Modulové domy sú v dnešnej dobe čoraz populárnejšie, a to nielen vďaka ich lepšej cenovej dostupnosti či nepomerne rýchlejšej výstavbe, ale aj vďaka štýlovému a modernému dizajnu, jednoduchosti či šetrnosti voči životnému prostrediu. Ak vás takýto typ bývania oslovil, môžete si pozrieť ponuku modulových domov, ktoré pre vás s radosťou a precíznosťou vyrábame.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach alebo e-mailom.

Share on facebook
Facebook
Share on email
E-mail

Nepremeškajte ani článok!

Prihláste sa na odber najnovších článkov o drevostavbách a modulových domoch.

Výborne!

Najnovšie články budete odteraz dostávať priamo do mailovej schránky.

nový blogový článok